Nederlands Pluimveemuseum

Wat was eerder, de kip of het ei? In het Nederlands Pluimveemuseum draait alles om de kip en het ei. Je maakt kennis met de historie en ontwikkelingen van pluimveehouderij. Van een kunsthal tot deelname aan de eierveiling, er is van alles te vinden.

Het Nederlands Pluimveemuseum is een uniek museum, waar de fascinerende geschiedenis van kip en ei tot leven komt. Maak een boeiende reis door de Nederlandse pluimveehouderij, bewonder een antieke broedmachine in werking en volg het wonder van een kuikentje dat uit het ei komt. Hier mag je zelfs de kuikentjes vasthouden en knuffelen!

Speciaal voor de kinderen is er een speurbrief voor een spannende tocht door het museum. Waag je in het authentieke veilinglokaal en word eigenaar van een uniek aandenken door de veilingklok op het juiste moment stil te zetten.

Ontspan in de koffiekamer met een kopje koffie, thee of fris, vergezeld van heerlijke lekkernijen zoals koek, een tosti en natuurlijk kippensoep. Voor vertrek kunt u nog de museumwinkel bezoeken voor originele cadeautjes en artikelen met kip en ei als thema.