Afdelingen re-integratie

Je kunt bij Belmont op zes verschillende afdelingen een re-integratietraject volgen. Je kunt zo dus kiezen wat bij jou past en welke vakvaardigheden je wilt leren.

Receptie

Bij de receptie is het mogelijk om vakvaardigheden te leren. Zo leer je over telefoonverkeer, omgaan met gasten en administratieve werkzaamheden. Je ontvangt gasten, wijst ze de weg naar hun hotelkamer of vergaderzaal en beantwoordt vragen op het gebied van activiteiten op het terrein of de omgeving.

De bediening en de keuken

Bij de bediening en de keuken maak je kennis met de horeca. Je leert samen te werken, omgaan met drukte, maar ook leer je over het belang van hygiëne. Bij de bediening is de omgang met gasten belangrijk, vooral als er ook ‘lastige’ vragen zijn en er drukke periodes zijn. In de keuken is samenwerking en hygiene belangrijk. Het is mogelijk om specifieke vakvaardigheden voor de keuken aan te leren.

Housekeeping

Bij de housekeeping leer je vakvaardigheden voor de schoonmaakbranche. Je maakt de hotelkamers schoon voor nieuwe gasten of blijvende gasten. Ook worden de lobby en de gangen schoongehouden. Je werkt samen met collega's van het team en hebt samen pauzes. 

Facilitaire/technische dienst

De technische/facilitaire dienst is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gebouw. Je kunt hierbij denken aan het verhelpen van technische mankementen met behulp van reparatiebonnen, maar ook het schilderen en reinigen van algemene ruimtes. Je helpt bij het klaarzetten van tafels en stoelen in de vergaderzalen. En je helpt gasten bij allerlei vragen op facilitair gebied. Op deze afdeling ben je een echte duizendpoot. Er is veel afwisseling in werkzaamheden. 

Terreinbeheer

Ben je een buitenmens, vind je het fijn om de handen uit de mouwen te steken en buiten te werken, dan is re-integratie bij het terreinbeheer iets voor jou. Er wordt veel georganiseerd op ons terrein zoals scouting, vakantiekampen, sportdagen. Jij helpt bij de voorbereiding daarvoor. Er is veel onderhoud te doen in het groen. Maar ook de tenten en het sanitairgebouw moeten onderhouden worden. Dus er is op deze afdeling veel afwisseling in taken. 

Belangrijk om te weten!

Het maakt voor ons niet uit wat jouw opleiding of achtergrond is. Jij kunt samen met ons bepalen op welke afdeling jij graag wilt re-integreren. De afdeling die je kiest is ook niet bepalend voor jouw toekomstige baan. In jouw tijd bij ons zijn we vooral bezig met het opbouwen van arbeidsritme, structuur en het halen van persoonlijke leerdoelen.

Alleen voor een plek bij de receptie is het wel belangrijk dat je graag wilt uitstromen in een administratieve functie of een functie als telefoniste/baliemedewerker. We hebben op deze afdeling namelijk maar beperkt plek voor re-integratiekandidaten.