Re-integratie

In het jaar 2000 is 50|50 gestart als een pilotproject van het Leger des Heils in samenwerking met de Bijenkorf. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een landelijke speler op het gebied van re-integratie, beschutte werkplekken en zinvolle dagbesteding. Maar liefst 1000 deelnemers zijn dagelijks actief binnen 50|50. We zijn er voor de mensen zonder helper. Daarin zijn we geduldig en behulpzaam.

Duurzame verbindingen
Tegelijkertijd zijn we met onze producten en diensten commercieel, creatief en dienstverlenend. Ons geheim is onze werkwijze. Uniek in zijn soort. Waar andere organisaties ophouden, gaan wij door. De onderkant van de samenleving is bij ons welkom. We zorgen dat deelnemers, die ver van de arbeidsmarkt staan, weer aan het werk kunnen. Met 50|50 zoeken wij partnerships met het bedrijfsleven en een goede relatie met de consument. Wij gaan daarbij voor duurzame verbindingen waarin kwaliteit en het behalen van deadlines centraal staat.

Terugkeren in het arbeidsproces
50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inspirerend werk om hen te laten terugkeren in het arbeidsproces. 50|50 hotel Belmont is een erkend leerbedrijf. Re-integratiemedewerkers werken bijvoorbeeld in de bediening, housekeeping, receptie, technische dienst en op ons buitenterrein. We begeleiden onze deelnemers naar een eigen plek in de samenleving. Een goede door- en uitstroom zijn daarbij van groot belang. De begeleiders van 50|50 zijn vaktechnisch geschoold en brengen hun kennis en kunde over aan onze deelnemers. Zo maken zij het verschil.