Onze werkwijze

Onze werkwijze is opgedeeld in een aantal fases: 

1. Kennismakingsgesprek: Wij starten met een kennismakingsgesprek om te vertellen wie we zijn en hoe we werken. En uiteraard om jou te leren kennen. We kijken of er een geschikte plek bij ons is die past bij je persoonlijke doelen en begeleiding die je hierbij nodigt hebt. 

2. Meeloopdag: We hebben de mogelijkheid om een dag mee te lopen op de afdeling waar je eventueel komt te werken. Aan het einde van je dienst bespreken we de ervaringen en besluiten we of je gaat starten met een traject.

3. Startgesprek: Op je eerste werkdag begin je met een startgesprek met je vaste werkbegeleider. Tijdens dit gesprek krijg je te horen hoe we met elkaar omgaan op de afdeling en welke huisregels hierbij horen. Je krijgt werkkleding en je gaat kennismaken met je nieuwe collega’s. Vervolgens begin je met werken op de afdeling en word je gedurende een aantal dagen ingewerkt.

4. Evaluaties: Regelmatig worden er evaluatiegesprekken gevoerd. We leggen de dingen die hier besproken worden vast in een verslag. Het gesprek is er voor bedoeld om te horen van elkaar hoe het werken gaat. Het doel is om zelf inzicht te krijgen in hoe je traject verloopt en welke stappen je maakt in je persoonlijke ontwikkeling.

5. Arbeidsmarktoriëntatie: Als je er klaar voor bent om de arbeidsmarkt te verkennen, krijg je gesprekken met onze re-integratiecoach. Zij helpt je op weg om zicht te krijgen welke kansen je hebt op een volgende stap in je loopbaan en wat nodig is om dit te bereiken. We streven naar een duurzame (betaalde) plek op de reguliere arbeidsmarkt buiten Belmont. Je eigen inzet en motivatie zijn hierin erg belangrijk. 

6. Nazorg: Mocht je een werkplek hebben gevonden, dan kan in sommige gevallen de begeleiding nog even doorgaan. We noemen dit nazorg en gebruiken het om er voor te zorgen dat je minder snel uitvalt en iemand hebt die je al kent om op terug te vallen.